200g | kycklingfilé | |
1msk | rapsolja | |
6st | shiitakesvampar, tärnade | |
1st | schalottenlök, hackad | |
6st | körsbärstomater, tärnade | |
1dl | salladsblad, finstrimlade | |
1dl | böngroddar | |
2msk | korianderblad, strimlade | |
1-3tsk | röd chili, finhackad | |
1msk | Blue Dragon Spring roll sauce | |
2 msk | Blue Dragon Chili & Ginger sås | |
1msk | pressad lime | |
8st | Blue Dragon Spring roll wrappers (rispapper) | |
Blue Dragon Hoisinsås | ||
jordnötter, finhackade |
1. Stek kycklingen hel i rapsoljan, ta upp den och låt den kallna.
2. Stek svampen i olja efter kycklingen och lägg dem i en bunke.
3. Tärna kycklingen och lägg den i bunken. Lägg i lök, tomat, sallad, groddar och koriander. Slå i fisksås, chilisås och lime, smaka av med peppar och eventuellt en nypa socker.
4. Doppa rispapperna i hett vatten tills de blir mjuka och följsamma. Fördela fyllningen på rispappren och vik/rulla ihop till fina vårrullar. Servera med hoisinsås toppad med jordnötter.