3msk | Blue Dragon Japansk soja | |
1msk | Blue Dragon Japansk risvinäger | |
1msk | strösocker | |
600g | Salmalax | |
1kg | mjölig potatis | |
1.5dl | mjölk 3% | |
2msk | smör | |
1-3msk | Wasabi Paste | |
flingsalt och vitpeppar |
1. Blanda soja, vinäger och socker. Häll över laxen och marinera i 20 minuter.
2. Skala och koka potatisen.
3. Värm mjölken.
4. Vispa potatisen med elvisp, tillsätt den varma mjölken och avsluta med smör, kryddor och wasabi. Tillsätt wasabin lite i taget eftersom den har väldigt kraftig smak. Vispa inte moset för länge, då blir det platt och segt istället för luftigt och gott.
5. Hetta upp en teflongrillpanna tills den är riktigt het. Stek laxen 2-3 minuter på varje sida tills den fått fin färg.
6. Servera laxen tillsammans med moset.