Recept på sushiris och på wasabimajo finns i receptbanken.
4dl | tillagat suhiris | se sep. recept |
1/2paket | Blue Dragon Tofu | |
2msk | rapsolja | |
2msk | sesamfrön | |
flingsalt | ||
100g | ostronskivling | |
olja till fritering | ||
2dl | edamamebönor, tillagade | |
1ask | solrosskott | |
1bit | rödkål | |
1msk | pressad lime | |
1msk | flytande honung | |
1liten påse | bladspenat, färsk | |
4msk | Blue Dragon Skivad ingefära | |
1ark | Blue Dragon Sushi Nori |
1. Tärna tofun och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en stekpanna, strö på sesamolja och en nypa flingsalt. Stek tofun några minuter, skaka och vänd med jämna mellanrum så att den blir jämt stekt, lägg den sedan åt sidan.
2. Drag svampen i bitar och stek eller fritera dem krispiga i en liten kastrull. Låt dem sedan rinna av på papper.
3. Strimla rödkålen så fint som möjligt och marinera kålen 30 minuter i lime och honung. Låt den sedan rinna av.
4. Smula noriarket i små smulor. Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med tofu, svamp, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och dressingen. Recept till Wasabimajon finner Du separat på Blue Dragons receptsida.