600g | Biff | |
Sallad: | ||
500g | Färska champinjoner | |
5st | Salladslökar | |
2msk | Blue Dragon Japansk risvinäger | |
3msk | Blue Dragon Japansk soja | |
2msk | Råsocker | |
1påse | Spröda salladsblad | |
1msk | Skivad ingefära (Sushi Gari) | |
Sås: | ||
3msk | Blue Dragon Japansk soja | |
4msk | Blue Dragon Mirin | |
2tsk | Socker | |
1tsk | Finrivet citronskal |
1. Börja med salladen. Ansa champinjoner, skär bort stjälken och skiva dem. Skär salladslök i lagom tunna, sneda skivor.
2. Lägg svamp och lök i en skål. Blanda risvinäger, soja och socker tills det löst sig. Häll blandningen över svampen, blanda väl och låt stå i 15 min. Häll bort vätskan, vänd i salladsblad och ingefära, lägg upp på serveringsfat.
3. Gör sedan såsen. Blanda socker, soja och mirin i en kastrull, låt koka några minuter. Låt såsen svalna något, tillsätt citronskal och låt svalna helt.
4. Skiva köttet i halvcentimeter tjocka skivor, krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Grilla köttet på het grill, stekpanna eller i het ugn. Servera det nygrillade köttet med salladen och såsen.