En burk med tonfisk räcker ungefär till 5-6 rullar.
burk | tonfisk i vatten | |
2 msk | majonnäs | |
2 st | salladslök | |
0,5 tsk | smaksatt salt, ta din favorit | |
salladsblad | ||
röd eller orange paprika, tunnt strimlade | ||
gurka, tunnt strimlade | ||
Blue Dragon Spring roll wrappers (rispapper) |
1. Blanda tonfisk, majonnäs, salladslök och salt till en röra.
2. Spring roll wrapper kan vara lite pilligt att jobba med. Det lättaste är att jobba med ett ark åt gången. Medan du håller arket med båda händerna, blöt det under varmt kranvatten tills det blir mjukt. Vattnet behöver inte vara hett, utan varmt vatten går bra och det tar bara några sekunder tills arket är mjukt. Lägg sedan arket på en plan lätt fuktad yta.
3. Börja med att lägga ett ut salladsblad på mitten av arket, men lämna sidorna fria för att sedan kunna vikas. Skeda på röran i önskad mängd och toppa med paprika och gurka.
4. För att vika; vik försiktigt höger och vänster sida över fyllningen. Ta sedan nederkanten och rulla över till en rulle. Använd lite vatten på fingrarna för att försluta rullen.