1. Värm försiktigt upp risvinäger och socker i en kastrull och rör tills sockret löst sig (1 msk risvinäger med. 1 msk socker för var 8:e sked ris) 2. Skölj riset i kallt vatten och låt det rinna av (6-8 msk ris per person). 3. Lägg i en kastrull, häll på kallt vatten och låt dra i 20 minuter. Töm och skölj igen. 4. Tillsätt nytt kallt vatten som täcker ca 1,5 cm ovanför riset. Koka upp och låt sjuda, på låg värme i 10-12 minuter, tills vattnet absorberats. 5. Ta bort kastrullen från värmen och smaksätt med risvinäger blandat med socker . 6. Låt riset svalna.
Näringsvärde | per 100 g |
---|---|
Energi | 1475 kJ (347 kcal) |
Protein | 6,8 g |
Kolhydrater | 78,0 g |
- varav socker | 0,2 g |
Fett | 0,9 g |
- varav mättat fett | 0,3 g |
Fiber | 1,3 g |
Natrium | |
Salt | < 0,1 g |
Ris.