600g | Kycklinglårfilé | |
1dl | Blue Dragon Teriyaki sås | |
1bunt | Salladslök | |
4nystan | Blue Dragon Äggnudlar 300g | |
1/2st | Purjolök, strimlad | |
1stk | Vitlöksklyfta, hackad | |
Grillspett | ||
Lime |
1. Marinera kycklingen i teriyakimarinad i ca. 30 min.
2. Skölj och ansa salladslöken, skär den sedan i 5 cm långa bitar.
3. Tag upp kycklingen och låt rinna av, spara marinaden. Lägg ut salladslöken på filéerna och rulla ihop till roulader, fäst dem med dubbla grillspett. Skär ett snitt mellan spetten och grilla dem i ugn eller på kolgrill. (Vid användning av bambuspett, glöm ej blötlägga dessa innan de läggs på grillen).
4. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Koka upp den sparade marinaden och sila den genom en finmaskig sil. Bryn purjolök och vitlök, tillsätt nudlar och den uppkokade marinaden.
6. Servera kycklingen tillsammans med nudlarna och några klyftor lime.