1. Diska wokpannan noggrant med vatten och diskmedel. Låt torka på låg värme på spisen. 2. Öka sedan värmen så att pannan blir riktigt varm. Tillsätt 2-3 matskedar olja och se till att oljan sprids jämnt över wokens insida. 3. Det är viktigt att oljan sprids ända upp till kanten samt att woken är riktigt varm – det kommer att ryka så se till att ha god ventilation. 4. Medan pannan svalnar kommer oljan att härda och bilda en ytbeläggning. OBS! Diska aldrig med diskmedel efter ytbehandlingen, det kommer att bryta ner den beläggning du just har gett din wokpanna!
1dl | Sötsur sås | |
300g | Kycklingfile | |
1dl | Majsmjöl | |
1st | Rödlök | |
1liten | Röd paprika | |
300g | Ananas | |
5st | Salladslökar eller motsvarande purjolök |
1. Skär kycklingen i kuber, ca 2 x 2 cm. Vänd dem i majsmjölet så att bitarna är ordentligt täckta med mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Skär grönsakerna i lagom munsbitar.
2. Hetta upp lite olja i en wok eller stekpanna, stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt. Ta upp den och lägg åt sidan.
3. Stek grönsakerna hastigt på hög värme, tag upp och lägg åt sidan. Koka upp den sötsura såsen och lägg i kyckling och grönsaker, smaka av med salt och vitpeppar.